De ce au nevoie bancherii de o noua asociatie?

Adaugat de Cornel Dinu | In categoria Parerea mea... | In data 27-02-2008

In contextul nemultumirilor tot mai vizibile formulate de bancheri fata de functionarea Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), aparitia unui nou organism – Asociatia Analistilor Financiar Bancari din Romania (AAFBR) – pare cel putin bizara. Nu putini au fost cei care au vazut o legatura intre cele doua “intamplari”. Este clar ca principalele obiective ale noii asociatii – recunoasterea statutului juridic de analist financiar-bancar si constituirea unui scenariu in consens asupra principalilor indicatori macroeconomici – sunt extrem de importante, insa n-ar fi putut fi realizate tot in cadrul Asociatiei Romane a Bancilor, prin instituirea unei comisii de lucru? Daca ne uitam mai departe pe ceea ce au transmis membrii AAFBR, cum ca asociatia isi propune sa contribuie la imbunatatirea cadrului legislativ financiar-bancar si la dezvoltarea culturii financiar-bancare romanesti, lucrurile incep sa se complice si mai mult. Nu se ocupa si ARB de aceste deziderate? Daca ar fi sa privesti simplist, ai putea spune ca BCR, BRD si Raiffeisen Bank (3 dintre fondatorii AAFBR fiind economistii sefi din cadrul celor mai mari banci din Romania) lupta pe mai multe fronturi pentru aceleasi cauze.

Comments

There are (10) Comments for the De ce au nevoie bancherii de o noua asociatie?

 1. ….am impresia ca nu o alternativa la ARB se vrea, ci la CFA, cealalta asociatie a analistilor financiari, care era condusa de Dragos Cabat. Nu am fost azi la lansare, e posibil sa ma insel, dar asta imi miroase.

 2. Este o asociatie a unor persoane care au meseria de analist economic in primul rand. Este ceva in gen CFA, dar la proportii mult mai mici. Subliniez, nu este o alternativa la CFA, si cu atat mai putin la ARB. Nu are nimic de-a face cu ARB-ul, pentru ca este o asociatie formata din persoane fizice, nu din banci.

 3. cu ARB e clar ca nu are treaba. Ma gandeam doar la o competitie cu CFA. Bunul simt ma face sa ma intreb de ca nu s`au inscris in CFA, care e o asociatie prezenta pe piata.
  Ma insel?

 4. ARB este o asociatie terminata, sau oricum Ghetea o s-o ingroape. Ia citeste aici:
  http://trenduri.blogspot.com/2008/02/ghetea-pe-final.html

 5. postul “ARB este o asociatie terminata, sau oricum Ghetea o s-o ingroape. Ia citeste aici:
  http://trenduri.blogspot.com/2008/02/ghetea-pe-final.html” nu imi apartine. e un alt dan pur si simplu. rog a se lua nota de asta

 6. @Dan (cel fara link, nu Popa)
  Nu stiu cat de terminata e ARB ca asociatie din cauza lui Ghetea, tind insa sa nu fiu de aceeasi parere. Oricum, Ghetea mai are un an la carma ARB. A fost ales pe 3 ani, in aprilie 2006. Are tot timpul sa schimbe lucruri.

 7. Scuze “Dan cel cu link”. Nu mi-am dat seama ca ,mai e si un alt Dan aici. OK. Sorry pentru confuzie. Oricum, de-acum o sa comentez utilizand acest nick.

 8. Ar trebui lamurite catva lucruri.

  1. Este un non sens sa compari ARB (o asociatie de institutii) cu AAFBR (o asociatie profesionala de persoane. Deci cele doua asociatii sunt doua entitati total diferite din foarte multe puncte de vedere. Deci Cristi are dreptate.
  2. Putem sa o consideram oarecum similara cu CFA diferenta majora fiind ca apartenenta la AAFBR ne-o propunem sa fie mai putin restrictiva deci mai cuprinzatoare. Din acest mostiv proportiile s-ar putea sa fie in favoarea AAFBR si aici Cristi s-ar putea insela.

  Cei interesati pot contacta pe oricare dintre membri fondatori pentru informatii.

 9. Domnule Craciun,

  citez din daily business:

  “In AAFBR se pot inscrie absolventi de studii superioare economice, organizatia adresandu-se unei palete largi de analisti, din domeniul bancar, fonduri de pensii, leasing, brokeraj etc.:”

  Asociatia este deschisa si celor care nu lucreaza in departamente care sa aiba legatura cu piata valutara sau de capital (gen trezo, piete de capital) insa care isi doresc sa-si dezvolte cariera in acest domeniu?

  Puteti lasa o adresa de contact?

  Multumiri anticipate

 10. Pentru detalii ma puteti contacta la

  radu.craciun@interamerican.ro

Post a comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word

Bijuterii
Bijuterii argint
Slabire si ingrasare cu Herbalife
Calculatoare Second Hand
Calculatoare Second Hand
bratari argint
mediator bucuresti