Isarescu la volanul economiei

Adaugat de Bogdan Popescu | In categoria Parerea mea... | In data 05-06-2008

Guvernatorul BNR face de fiecare data deliciul presei cu modul in care explica pe intelesul tuturor mecanismele macroeconomice. Ieri, la Forumul Financiar Central si Est European, Isarescu avea ce avea cu masinile, ca tot le utiliza in exemplificarile despre riscurile unei cresteri economice prea rapide.

Prima: Ritmul rapid de crestere (in primul trimestru a depasit 8%) este justificat, in conditiile in care Romania are de recuperat multe decalaje fata de statele UE, zice Isarescu, dar vine si cu o atentionare. Cica economia e ca o masina care merge cu viteza pe drum catre un obiectiv. Dar atentie la drum, ca s-ar putea sa aiba gropi, si bine nu-i va fi masinii daca da in ele cu viteza.

A doua oara, guvernatorul vrea sa evidentieze riscul de supraincalzire al economiei, in conditiile unei cresteri prea rapide. Economia e tot o masina, care incearca sa-si forteze motorul sa accelereze peste capacitate. Degeaba tot vrea, ca motorul nu ii va da mai multa viteza, ci doar mai mult fum.

Pana acum situatia sta undeva intre “nu-i rau” si “binisor”. Masina nu scoate fum (cel putin nu inca!), si nici n-a dat foarte rau in vreo groapa mare, sa-si rupa vreo roata si sa-si piarda directia.

Post a comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word

Bijuterii
Bijuterii argint
Slabire si ingrasare cu Herbalife
Calculatoare Second Hand
Calculatoare Second Hand
bratari argint
mediator bucuresti