Ping-pong cu creditele din strainatate

Adaugat de Bogdan Popescu | In categoria Cu mâţa-n sac | In data 21-01-2009

Tema numarul 1 acum este cea legata de resursele bancilor. Nelamurirea este ce se va intampla cu imprumuturile acordate de bancile-mama subsidiarelor din Romania: vor fi rambursate la scadenta, vor fi prelungite liniile de creditare sau vor fi rambursate anticipat? Nu se stie inca, poate putin din fiecare. Astazi insa, stirile se bat cap in cap.

Prima data vine viceguvernatorul BNR Cristian Popa, care ne spune ca bancile vor continua sa-si sustina subsidiarele din tara noastra. „Am discutat cu reprezentantii bancilor din Romania si cu actionarii lor, iar reactiile lor au fost pozitive, indicand ca vor continua sa rostogoleasca imprumuturile catre subsidiarele din Romania”, declara Popa, citat de NewsIn.

Mai tarziu insa, pe fluxurile de stiri apare opinia directorului general Coface Romania, Cristian Ionescu. Nici vorba de continuarea liniilor de credit, nici macar rambursarea lor la termen. Acesta spune ca bancile-mama forteaza mana subsidiarelor de aici „sa aduca banii acasa”, adica sa ramburseze anticipat creditele primite. Intrebat care sunt acele banci-mama care cer rambursarea anticipata, NewsIn scrie ca seful Coface a răspuns: „Toate. Banci americane, banci turcesti, banci austriece….”.

Acum cateva zile, un alt oficial al BNR ne spunea insa ca numai o banca din Romania are un credit (parca unul singur) cu clauza de rambursare anticipata.

Post a comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word

Bijuterii
Bijuterii argint
Slabire si ingrasare cu Herbalife
Calculatoare Second Hand
Calculatoare Second Hand
bratari argint
mediator bucuresti