Rockerii sunt de vina pentru criza financiara

Adaugat de Bogdan Popescu | In categoria râsu' - plânsu' | In data 26-01-2009

Dupa ce cercetatorii englezi ne-au obisnuit cu cele mai tampite studii, acum si economisti englezi de notorietate vin cu idei abracadabrante. Evan Davis, economist si jurnalist la BBC, spune ca devina pentru actuala criza este nimeni altul decat David Bowie!!! Nu-i o greseala, e acel David Bowie pe care-l stim cu totii – Ziggy Stardust, androgin, glam rock etc.

Cica Bowie ar fi deschis calea securitizarilor, operatiuni care au stat la baza crizei din Statele Unite. In 1997, artistul a emis obligatiuni – Bowie Bonds, pentru care investitorii urmau sa primeasca drept castig o parte din drepturile de autor din piesele lui Bowie pe urmatorii 10 ani. Bowie avea nevoie de bani atunci, asa ca a vandut profiturile pe care avea sa le faca in perioada respectiva, pe un profit imediat. Bowie ar fi obtinut astfel vreo 55 mil. de lire.

Jurnalistii englezi compara aceasta situatie cu cea din USA si arata ca exista multe similitudini, cu precizarea ca Bowie a facut astfel de securitizari mai inainte: bancile americane acordau credite ipotecare, dupa care le strangeau la un loc si le vindeau unor investitori, care urmau sa incaseze castigurile din acele imprumuri.

Si nu doar Bowie a apelat la astfel de instrumente financiare. The Guardian scrie ca James Brown si Iron Maiden au emis ebligatiuni acoperite de castigurile viitoare.

Acum puritanii mai au un motiv sa sara la gatul rockerilor: au pus bazele crizei financiare de acum. :)

Comments

There are (3) Comments for the Rockerii sunt de vina pentru criza financiara

  1. Acum am inteles de ce sunt foarte multi “cercetatori englezi” .. nu iti trebuie mare lucru sa ajunga oricare unul :)

  2. gasesc filmele de pe http://www.zeitgeistmovie.com/ mult mai edificatoare pentru mult trambitata criza

  3. … ins ca toti suntem cercetatori.. cercetez ca prostii sunt de vina pentru criza

Post a comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word