Din cauza crizei, unele state americane ar putea elimina pedeapsa cu moartea. Numai Texas nu se uita la bani

Adaugat de Bogdan Popescu | In categoria Şuşoteli | In data 27-02-2009

Telegraph scrie ca in cateva state americane se analizeaza posibilitatea eliminarii pedepsei cu moartea din cauza costurilor executiilor. Cica e vorba de milioane pentru fiecare prizonier. In Maryland, Montana si New Mexico sunt cele mai mari sanse sa se schimbe legislatia, iar alte state, precum New Hampshire, Kansas si Nebraska au si ele in vedere o asemenea masura.  Un studiu al unor activisti impotriva pedepsei capitale spun ca executarea unui prizonier in Kansas costa 1,26 mil. dolari, in timp ce tinerea lui in inchisoare numai 740.000 dolari.

In tot acest timp, statul care ni l-a dat pe eternul si fascinantul W, continua sa execute oameni pe banda rulanda. Din 1819 si pana in prezent au fost executati aproximativ 1.500 de oameni. Anul acesta se pare ca va fi unul cu o productie buna de executii pe cap de texan. In primele 6 saptamani ale anului au fost executati 8 oameni, iar inca 7 sunt programati pana la sfarsitul lui aprilie.  Datele sunt furnizate de Departamentul de Justitie din Texas (vedeti aici si aici).  Interesant este ca, pe langa datele referitoare la motivele pentru care a fost condamnat la moarte fiecare acuzat, pe site-ul Departamentului sunt publicate si ultimele vorbe ale condamnatilor inainte de a fi executati. Va las cu ultimele cuvinte ale lui Michael Richard, executat pe 25 septembrie 2007:

“Let’s ride. I guess this is it.”

Post a comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word

Bijuterii
Bijuterii argint
Slabire si ingrasare cu Herbalife
Calculatoare Second Hand
Calculatoare Second Hand
bratari argint
mediator bucuresti