Banca: “definitie stiintifica”

Adaugat de Dan Aldulescu | In categoria râsu' - plânsu' | In data 29-09-2010

De ceva vreme tot vorbim pe blog de banci, credite, ordonante, clienti nemltumiti, dar nu am stat niciodata putin sa ne gandim cam ce inseamna o banca, din punct de vedere stiintific, bineinteles.

Recent am auzit o definitie a carei sursa nu mi-o amintesc foarte clar, dar sigur nu era desprinsa din manualele de finante – banci pe care isi tocesc coatele studentii la Stiinte Economice, viitori bancheri de succes.

Puneti-va centurile de siguranta, urmeaza definitia:

Banca este institutia cara iti da bani dupa ce demonstrezi ca nu ai nevoie de ei.

Frumoasa cugetare, nu? Inspirata din realite si poate fi confirmata de oricine a luat vreodata un cedit mai serios, nu doar cu buletinul. De cate ori a trebuit sa va prezentati la banca cu inca o adeverinta, un act de proprietate pentru a fi limpede ca aveti atat venitul necesar pentru a suporta rata, taxele, comisioanele si dobanzile cat si o proprietate pe care banca o poate lua oricand in cazul in care nu va achitati datoriile? Pana la urma, ati obtinut creditul cu dobanda variabila mult visat, dar abia dupa ce, in urma actelor prezentate ati demonstrat ca aveti o situatie financiara care, teoretic, v-ar permite un trai bun si fara bani imprumut.

Buna definitia, cu siguranta mai trebuie aprofundata, intoarsa pe toate partile. Sigur i se pot descoperi sensur nebanuite.

Post a comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word