BCR la juma’ de pret

Adaugat de Dan Aldulescu | In categoria Cu mâţa-n sac | In data 13-09-2010

Conform Ziarul Financiar, specilistii austrieci de la ERSTE au evaluat BCR-ul, tot, tot, la 2,6 miliarde de euro. Aceasta suma, desi nu e rea, mai mult, oricine si-ar dori sa o castige la Loto, este, din pacate mai putin de 50% din valoarea pe care o avea banca in momentul in care a fost cumparata de grupul ERSTE.

Aceste date au pervenit sursei amintite in urma unei oferte de cumparare de actiuni lansata de catre baanca, doritoare sa mai acumuleze actiuni pentru a se intari inainte listarii la bursa progrmata pentru 2011. Austriecii s-au gandit bine si au scos un pret mai mult decat batjocoritor, 3,28 euro pe actiune, cand in momentul cumpararii au dat 7,65 euro/actiune.

Oferta este rezervata micilor actionari, persoane fizice, care au acum ocazia unica de a-si vinde actiunile cu 50% mai ieftin, pierzand jumatate din cat au investit. Nu-i deloc rea manevra celor de la ERSTE care, probabil, planuiesc un profit considerabil din tranzactiile cu actiuni odata cu listarea la bursa.

Mai multe detalii despre aceasta poveste, cifre, analize, comparatii, astfel incat sa va formati o imagine cat mai corecta, gasiti in  Ziarul Financiar.

Post a comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word

Bijuterii
Bijuterii argint
Slabire si ingrasare cu Herbalife
Calculatoare Second Hand
Calculatoare Second Hand
bratari argint
mediator bucuresti