Cresterea economica, doar un “text” politic pentru ametit populatia

Adaugat de Dan Aldulescu | In categoria Cu mâţa-n sac | In data 24-09-2010

Banca Nationala a Romaniei, pe scurt BNR, probabil singura institutie care functioneaza corespunzator pe minunatele plaiuri mioritice vine sa contrazica previziunile politicienilor care ne promit zilnic crestere economica peste crestere economica si reducerea la absurd a deficitului bugetar care, in schimb, se adanceste vazand cu ochii.

BNR transmite aceste vesti, nu tocmai imbucuratoare, prin vocea lui Lucian Croitoru care si-a exprimat scepticismul cu privire la relansarea economica a Romaniei in cadrul unui seminar pe tema adoptarii Euro. In cadrul seminarului, Croitoru a venit cu argumente plauzibile care au “dat de gard” cu declaratiile politicienilor cu privire la prosperitatea care ne va inunda, in curand, tarisoara. Dupa parerea specialistului BNR, singura crestere economica pe care o vom vedea va fi cea negativa, o alunecare vivace spre adancimile prapastiei care are toate sansele sa fie spre limte intunecate, neimaginate inca de “carmacii” Romaniei.

Situatia devine una disperata mai ales in contextul in care nu putem intrevede nascocirea de catre “expertii” Guvernului a unui set de masuri miraculoase care “sa ia criza cu mana”. In momentul de fata, in loc sa caute leacul care sa insanatoseasca economia, aceiasi “experti” platiti din bani publici, nascocesc o serie de “remedii” care, pe termen mediu si lung vor reusi doar sa ne ajute sa ne afundam si mai mult in prapastia spre a carei capat ne indreptam vertiginos. Reducera salariilor din sectorul bugetar si cresterea TVA, marile solutii de salvare a economiei vor dauna din ce in ce mai grav sanatatii economice a Romaniei.

Bancile comerciale, la randul lor fac un apel, pentru iluminarea mintilor celor care detin puterea de decizie in tara, mai ales pentru ca BNR nu va reusi sa mai tina situatia sub control.

Subiectul tine prima pagina in Ziarul Financiar, asa ca, nuezitati sa faceti o vizita pentru detalii.

Post a comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word

Bijuterii
Bijuterii argint
Slabire si ingrasare cu Herbalife
Calculatoare Second Hand
Calculatoare Second Hand
bratari argint
mediator bucuresti