Romania cu mana intinsa la poarta FMI

Adaugat de Dan Aldulescu | In categoria Parerea mea... | In data 27-09-2010

Minunatele solutii de iesire din criza a Guvrenului Boc decalecat si ras-descalecat nu au dat roadele dorite. Stiu, sunteti surprinsi cum conducatorii alesi de gloata increzatoare in capacitatile lor de gestionare a Romaniei, a esuat lamentabil in toate incercarile sale firave de a lupta cu “vrajitoarea cea rea”, cunoscuta si sub numele de criza economica.

Este foarte posibil, cel putin judecand dupa actinile pe care cu atata maiestrie le intreprinde, ca cei care detin acum fraiele conducerii sa functioneze dupa principiul “ultimul stinge lumina” sau “dupa noi, potopul”. Am ajuns datori cam pe la toate institutiile financiare internationale, in frunte cu Fondul Monetar International, care ne tot da bani pentru salarii si pensii, doar pentru a slava pentru inca o vreme scaunul guvernantilor.

Un nou acord cu FMI este absolut vital pentru a acoperi un deficit bugetar de vreo 6%, dar si pentru plata datoriei de 40% din PIB, datorie din care aproximativ jumatate este reprezentata de credite pe termen scurt, contractate de catre Boc&Co., la costuri foarte mari. Pai “daca-i bal, bal sa fie!”. Macar putem sta linistiti, urmasii urmasilor nostri vor plati cu spor la aceasta datorie.

Nici macar cei doi “asi” sin maneca guvernantilor, miccsorarea salriilor cu 25% si cresterea TVA la 24%, nu au reusit sa intimideze criza, care nu se lasa intimidata la o astfel de cacialma. Acesti “asi” vor avea un efect invers, adica, in loc sa aduca bani in plus la buget, vor determina o scadere a incasarilor. Prin deductie logica am ajuns la urmatoarea concluzie: bugetarii au un venit lunar cu 25% mai mic, pretul produselor de larg consum a crescut cu cel putin 5% datorita cresterii TVA, rezultatul – o scadere dramatica a consumului, fapt care determina implicit si o scadere a incasarilor la bugetul statului de pe urma TVA-ului.

Nu este momentul unui nou credit care sa intre la finatarea fondului de pensii si salarii. Creditul nu este un instrument rau, dar doar in cazul este folosit cu scopul de a obtine profit de pe urma lui. Astfel reusim sa acoperim creditul si costurile sale si sa ramanem cu niste bani in buzunar, rod al abilitatilor antreprenoriale de care am dat dovada. Guvernul ar putea sa se orienteze catre finantari pentru proiecte viabile de dezvoltare din care sa incerce sa obtina maximul de profit astfel incat sa poata acoperi deficitul produs.

Stuatia pe care o putem cataloga pe drept cuvant dezastruasa a Romaniei, analize si posibile solutii puteti sa cititi intr-un articol detaliat de Saptamana Financiara.

Post a comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word

Bijuterii
Bijuterii argint
Slabire si ingrasare cu Herbalife
Calculatoare Second Hand
Calculatoare Second Hand
bratari argint
mediator bucuresti