CE ia bancile in colimator

Adaugat de Dan Aldulescu | In categoria râsu' - plânsu' | In data 07-10-2010

Nu se anunta vremuri bune pentru bancile din Europa sau pentru bancheri. Cu siguranta criza economica a scuturat putin mintile specialistilor in economie din organele decizionale ale Europei, specialisti care nu isi mai doresc, pe viitor o astfel de situatie economica.

Astfel, avand ca punct de reper principiul “mai bine sa previi decat sa combati”, economistii Comisiei Europene au gasit o solutie de atine sub control bancile. Ei doresc implementarea unei taxe, la nivelul tuturor bancilor din statele membre, care sa tina sub control atat profiturile obtinute de institutiile financiare, cat si remuneratiile si bonusurile bancherilor.

Aceasta taxa nu va conveni celorcare activeaza in acest domeniu si ocupa functii importante in cadrul institutiei bancare. Daca pana acum, dupa model american, bancherii de top se bucurau de sume astronomice in semn de recunostinta pentru munca prestata, in curand aceste sume vor fi impozitate fara mila.

Prin noua taxa se va reusi pastrarea unui echilibru al veniturilor si nu numai. Specialistii estimeaza ca si bugetul Uniunii Europene se va bucura de un supliment de 25 de miliarde de euro. Nu-i rau deloc.

Post a comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word