Romanilor nu le prea place cardul

Adaugat de Dan Aldulescu | In categoria ... ăl mai tare! | In data 06-10-2010

Se pare ca metodele de plata moderna cte iti ofera posibilitatea, in cazul in care esti fericitul posesor al unei sume de bani pe care sa o primesti in mod regulat, nu se bucura de popularitate in randul romanilor. Tot banul fisic pus la adapost in buzunar ramane la putere. Oamenii prefera sa atinga bancnotele plasticate, sa la adulmece si sa le tranteasca vanzatoarei de la tejghea sau pe la ghiseele care incaseaza taxe.

Intr-adevar, banul fizic, stivuit frumos in portofel da un oarecare sentiment de putere si de control in orice situatie. Este acolo si poate fi oricand scos si fluturat prin fata “dusmanilor” sa “crape firea in ei”. Pe langa acest sentiment incontestabil de siguranta, trebuie sa recunoastem ca Leul are proprietatea de a incanta ochiul, este o desfatare a simturilor vizuale, o cascada de culori care nu pot decat sa bucure orice iubitor de frumos. Pe langa tot acest mix estetic, frumosul si blandul Leu rezista la apa, fapt care il face extrem de practic in situatii estivale. Oricand, cetateanul cinstit poate sa introduca in buzunarul slipului o bancnota de 10 lei pentru a o avea pe plaja in cazul in care i se face sete de o bere, sau copilul cere in gura mare inghetata pe bat.

Putem sa fim mandri ca avem o moneda atat de bine reprezentata fizic. De aceea, faptul ca tranzactiile cu acel instrument complicat, numit card, nu se prea inghesuie pe la gurile POS-urilor. Intr-adevar, e si complicat cu PIN-uri, erori de conecare, mesaje disperate cum ca nu ar exista bani in cont si nici nu ai satisfactia de a primi rest 3,2 bani dupa achizitionarea unei franzele medii de 2,68 lei.  Banu nu-i ban daca nu e in mana. Acolo-i sta cel mai bine, cel putin asa le place romanasilor, pasionati incurabilia ai tranzactiilor cash.

Post a comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word