Aurel Vlaicu si cei 50 de bani

Adaugat de Dan Aldulescu | In categoria Şuşoteli | In data 26-11-2010

Banca Nationala a Romaniei a lansat si a pus in circulatie de mai bine de o luna, o noua moneda de 50 de bani dedicat pionirului aviatiei internationale, Aurel Vlaicu. Desi circula printre noi, putin sunt norocosii care au reusit sa vada pe viu aceasta noua moneda si tot putini se pot mandri ca stiu cum arata si pot sa o descrie in cel mai mic detaliu.

BNR nu s-a mai ostenit sa o mai promoveze, sa faca o campanie de informare, cat de mica pentru a anunta populatia consumatoare de monede de 50 de bani despre neastptata aparitie. A fost o adevarat provocare pentru fiecare roman sa o descopere, sa se intrebe ce este si sa gaseasca simplu raspunsul. Cateodata mai e nevoie sa-tii folosesti creierul si intuitia pentru a rezolva enigmele care ies in cale. Foarte frumos din partea BNR ca s-a gandit sa stimuleze poporul, prin lansarea acestei provocari.

Descrierea completa a monedei aniversare o gasiti pe site-ul InCont.ro.

Mai jos, il puteti urmari pe purtatorul de cuvant al BNR, Mugur Stet, care explica situatia.

Post a comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word