La golit bancile din lumea toata cu Eric Cantona

Adaugat de Dan Aldulescu | In categoria Cu mâţa-n sac | In data 23-11-2010

Fosta glorie a fotbalului francez, Eric Cantona, intrat intr-un con de umbra dupa retragerea de pe teren, dar totusi ramas celebru datorita talentului sau incontestabil, s-a hotarat sa iasa la lumina si sa sustina o actiune de protest impotriva bancilor. Lovitura de imagine data prin alturarea lui Cantona, se pare ca a dat roade, actiunea reusind sa adune deja peste 8000 de sustinatori din lumea intreaga pe pagina StopBanque de pe Facebook.

Protestul presupune ca adeptii sa-si retraga toti bani din banci pe data de 7 decembrie pentru a da o lovitura institutiilor financiare pentru a le demonstra ca oamenii au controlul, nu mecanismele financiare prin care le sunt exploatate veniturile si economiile. In reteaua sociala, actiunea este deja promovata in peste 21 de tari si a provocat o serie de reactii in presa, unele de sustinere, altele critice.

Cei care contesta protestul spun ca o retragere in masa a banilor din banci ar provoca un soc din care institutiile financiare si-ar reveni foarte greu si ar putea provoca un nou dezastru financiar mondial, acum cand incep sa se vada semnele timide ale unei usoare reveniri. Cu cat se vor aduna mai multi oameni gata sa ia atitudine si sa-si retrage din banci pana si ultimul banut in 7 decembrie, cu atat socul va fi mai mare si cu efecte periculoase pentru o economie mondiala si asa, fragila.

Intr-un interviu postat pe YouTube, Cantona vorbeste despre protest si despre motivele care l-au determinat sa-l sustina, aversiunea fata de sistemul bancar si nevoia de actiona atunci cand se produc nedreptati la limita legii. Interviul a atras o serie de reactii acide, dar a adunat si multi sustinatori. Pentru cei care stapanesc limba lui Voltaire, interviul, in toata splendoarea sa, este disponibil mai jos.

Post a comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word

Bijuterii
Bijuterii argint
Slabire si ingrasare cu Herbalife
Calculatoare Second Hand
Calculatoare Second Hand
bratari argint
mediator bucuresti