Platesti cu cardul si salvezi un bebelus

Adaugat de Dan Aldulescu | In categoria Şuşoteli | In data 16-11-2010

Romanii dornici de facut fapte bune pot sa-si indeplineasca aceasta dorinta far a fi nevoie sa faca eforturi materiale si fizice iesite din comun. Este suficient sa plateasca, de fiecare data cand isi umplu cosurile prin supermaket-uri, cu bucata de plastic din portofel, numita nepretentios, card bancar. Bineinteles, nu este un card ca oricare altul, este unul special, cu puteri care depasesc imaginatia unuia banal.

Cardul facator de minuni poarta garantia UNICEF si a fost lansat pentrru prima data in Romania de catre Unicredit Tiriac Bank. Prin acest card, banca se angajeaza sa doneze catre UNICEF 1% din valoarea fiecarei tranzactii efectuate de catre utilizator la orice comericant din Romania.  De asemenea, banca se angajeaza sa vireze catre organizatia umanitare si 50% din valoarea comisionului anual incasat pentru intretinerea intrumentuli de plata aducator de minuni.

Banii obtinuti in urma donatiilor vor fi folositi pentru crearea saloanelor mama-copil in spitalele din romania si pentru o campanie de formare a personalului medical care va fi instruit pentru a incuraja alaptatul. Sustinerea acestei campanii vine pentru a preveni mortalitate infantila. Una dintre cauzele acestui fenomen in Romania, spun oficialii UNICEF, este tocmai lipsa acestor saloane. Mama si copilul sunt separati imediat dupa nastere, impiedicand un alaptat normal, fapt care poate determina o dezvoltare necorespunzatoare a copilului.

Cardul este disponibil atat pentru debit cat si pentru credit. Cu ambele variante se pot efectua si plati online.

Laudabila initiativa. un exemplu de implicare sociala a domeniului bancar.

Sursa acestei minunate stiri: Saptamana Financiara

Post a comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word