Prima casa – momentul bilantului

Adaugat de Dan Aldulescu | In categoria Şuşoteli | In data 15-11-2010

A venit momentul sa tragem linie si sa vedem ce s-a realizat cu minunatul program lansat de Guvernul Romaniei. Doamnelor si domnilor… Aplauze!!! Intra in scena “Prima Casa” sau 60.000 de euro grantie pentru indeplinirea visului imobiliar. Multi sau inghesuit, dar putini au reusit sa puna mana pe un credit garantat de stat.

Conform BankingNews, FNGCIMM (Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri) a oferit garantii pentru 30.500 de doritori de locuinte proporietate personala, in valoare totala de 1,25 de miliarde de euro, va;oarea totala a creditelor fiind de 1,7 miliarde din moneda europeana. Norocosii locuiesc deja intr-un apartament nou nout de care se bucura din plin. Toata aceasta stimulare a pietei imobiliare s-a intamplat de pe la jumatatea anului 2009, cand Guvernul Boc a lansat cu surle si trambite creditul pentru locuinte destinat tinerilor, garantat de stat.

Odata mutati in “Prima Casa”, nu toti au avut parte de bucuria noii locuinte. Pentru unii, minunea nu a durat mai mult de cateva luni, mai exact pentru cinci tinere familii care priveau increzatoare spre un viitor stralucit. Cinci dintre cele 30.500 de garantii acordate au fost executate de catre banci deoarece familiile tinere si increzatoare nu au mai reusit sa-si plateasca ratele. Fericirea celor cinci a durat pana cand banca le-a batut la usa pentru a-si cere drepturile.

In momentul bilantului, programul “Prima Casa” se arata unul reusit, printre putinele “succesuri” ale guvernarii Boc, venit intr-un moment in care piata imobiliara, haituita de criza avea nevoie de un fir de ata de care sa se agate.

Programul “Prima Casa” va reveni in curand, mai puterni si mai accesibil pentru ca toti tinerii dornici de o locuinta pe plaiurile mioritice sa-si poata vedea visul cu ochii. Nu se stie cand, unde, cum sau in ce forma ne va fi dat sa vedem “Prima Casa 2″ dar, cu siguranta ne vom da seama atunci cand ne va iesi in cale.

Post a comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word

Bijuterii
Bijuterii argint
Slabire si ingrasare cu Herbalife
Calculatoare Second Hand
Calculatoare Second Hand
bratari argint
mediator bucuresti