Aurul “creste, creste, de nu se mai opreste”

Adaugat de Dan Aldulescu | In categoria ... ăl mai tare! | In data 02-12-2010

Aurul pare a fi, la momentul actual cea mai sigura si mai profitabila investitie. Cei care au investit anul acesta in metalul pretios, au inregistrat castiguri de 40%, pretul aurului fiind acum de 145 de lei pentru un singur gram, scrie Ziarul Financiar. Aceasta crestere se datoreaza, in principal, fluctuatiilor care au avut loc pe piata internationala, unde investitorii se inghesuie la metalul stralucitor, fiind cel mai sigur plasament.

2010 este al doilea an consecutiv in care aurul a inregistrat cresteri spectaculoase, iar trendul ascendent are toate sansele sa se mentina si in anul urmator. Dobanzile scazute, cuprinse intre 6-7% nu se pot compara cu rentabilitatea aurului care isi poarta cu mandrie statutul de metal pretios.

Investitorii devin din ce in ce mai interesati de metalul stralucitor, fapt care genereaza o cerere importanta pe piata. Din pacate oferta este destul de redusa. Emisiunile numismatice ale BNR se vand “ca painea calda” dar nu satisfac “setea” pentru aur, iar bancile locale nu se prea incumeta sa dea populatiei aur. Doar grecii de la Pireus Bank mai vand sub forma de monede sau chiar lingouri.

Daca nu aveti inspiratie petru cadourile de Craciun, un lingou de aur, sigur va aduce zambetul pe chipurile celor dragi.

Post a comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word