Guvernul vrea si mai multi bani de la contribuabili in 2011

Adaugat de Dan Aldulescu | In categoria Şuşoteli | In data 15-12-2010

Semne “bune” anul are. Guvernul nu vrea sa ne ia pe nepregatite asa ca, a lansat o serie de zvonurimai mult sau mai putin credibile cu privire la o noua schimbare a Codului Fiscal. Un lucru e clar: veniturile statului sunt in scadere, criza se adanceste, iar toate asa-zisele solutii anti-criza nu par sa fi avut efect. Reducerea cheltuielilor bugetare, majorarea taxelor existente si inventarea de noi pretexte pentru a mai scoate si ultimul banut din buzunarul contribuabilului nu au reusit sa astampere setea de bani a Roamniei care sta pe la colturi “cersind” imprumuturi de la institutiile financiare globale.

Maestrii in finante de la Guvern si-au propus sa cheltuie anul acesta, doar din TVA cu 7,2 miliarde de lei mai mult, in conditiile in care TVA-ul de 25% ar trebui sa devina istorie incepand de la 1 ianuarie. Cel putin asa ne tot trambiteaza: masurile anti-criza luate de Guvern vor inceta de la 1 ianuarie, iar totul va reveni la la normal. Bogatia si prosperitatea se vor asterne peste plaiurile mioritice odata cu primii ghiocei.

Cum de la vorba la fapta este “cale lunga sa ne ajunga”, ne asteapta un an si mai auster. Incasarile la buget vor continua sa scada, deoarece o majorare a taxelor si a accizelor, va determina o crestere a preturilor, de unde va rezulta o scadere a consumului. De unde oare va rasari cresterea economica si iesirea din criza in 2011? La orizont nu se vede nimic promitator, doar niste vorbe in vant emise de o serie de oameni si institutii care par sa fi scapat demult situatia de sub control.

Post a comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word