Inca o “centura de siguranta” de la FMI

Adaugat de Dan Aldulescu | In categoria Şuşoteli | In data 21-12-2010

Conform unor surse guvernamentale citate de Financiarul, noul acord al Romaniei cu FMI prevede sume de 5-6 miliarde de euro, cu posibilitatea de extindere a sumei contractate pana la 8 miliarde de euro, in cazul in care situatia economica o impune sau daca vreo nevasta a unui factor de decizie din fruntea tarii vede, prin vitrinele de la milano niste “lucrusoare” dragute, numai bune de facut cadou celei mai bune prietene cu ocazia sarbatorilor sau a zilei de nastere. O prietena adevarata trebuie pretuita si cadorisita asa cum se cuvine, nu?

Cum Romania este tara paradoxurilor survenite intre vorba si fapta, in timpul ultimelor zile acoperite de nameti, Primul Ministru, maretul Emil Boc ne anunta de deasupra de nori ca 2011 va fi anul in care Romania se va scutura bine, chiar atat de bine incat va reusi sa azvarle criza economica de pe spate, criza care ii suge nemiloasa sursa vietii. In discursul sau, Boc, plin de sine incerca sa ne explice, in naivitatea lui, ca 2011 va fi amintit in istorie ca fiind anul celui mare reveniment economic din istoria recenta a tarii. Oricat de mult am dori sa dam crezare vorbelor Primului Ministru, daca ne uitam in jur nu pra avem cum. Situatia nu da niciun sem ca ar fi pe cale de indreptare. Mai mult, apar si aceste informatii, inca neconfirmate oficial, despre valoarea impresionanta a noului imprumut de la FMI, “centura de siguranta”, pardon!

Totusi exista si o speranta ca nu ne vom impovara si mai tare. Banii nu ajung in Romania pana cand FMI nu considera ca acest lucru va fi absolut necesar. Nu vor intra la bugetul de stat si nu vor fi folositi la plata salariilor si pensiilor, nefiind astfel victme sigure ale apetitului de a cheltui bani imprumutati al Guvernului.

“Centura de siguranta” sau nu anul 2011 nu arata deloc bine din punct de vedere economic. Speram macar sa avem vreme frumoasa!

Post a comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word