Si evaziunea fiscala se rascumpara

Adaugat de Dan Aldulescu | In categoria ... ăl mai tare! | In data 22-12-2010

Legea poate fi incalcata de oricine. Totul sta in puterea pretului corect. De la subtilizarea unui corn cu sare de pe raftul magazinului mixt, pana la cele mai mari infractiuni  de evaziune fiscala din istorie, cel care trebuia sa raspunda in fata legii a avut intotdeauna o arma care il facea invincibil, banul.

Teoria se aplica si in cazul de evaziune fiscala in care Deutche Bank era acuzata ca, prin inginerii financiare complexe ar fi prejudiciat considerabil statul. Pana la urma institutia financiara a ajuns la o intelegere cu Departamentul de justitie al SUA prin care se obliga la plata a 553 milioane de dolari pentru ca faptele care au depasit sensibil limitele legale sa fie date uitarii.

Autoritatile americane au acuzat banca germana ca intre 1996 si 2002 ar fi oferit clientilor din SUA o serie de produse bancare prin care i-a ajutata sa se sustraga de la plata datoriilor catre stat. Valoarea totala a pagubelor inregistrate de visteria SUA a fost de 5,9 miliarde de dolari.

Pentru multele miliarde de euro pe care le-a fraudat Deutche Bank, institutia financiara germana va trebui sa plateasca doar o compensatie simbolica de putin peste jumatate de miliard, nesemnificativ in comparatie cu sumele obtinute. Asta de lovitura.

Post a comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word