Finantele au si plecat cu punga prin sat

Adaugat de Dan Aldulescu | In categoria Şuşoteli | In data 03-01-2011

Aho aho, copii si frati… Da, am ajuns cu bine in 2011, cu cele cateva kilograme in plus pe care nu le puteam nicicum lasa in anul care tocmai ni s-a scurs printre degete. Sanatosi si rumeni in obraji, pornim increzatori in cele 12 luni in care nu putem sa speram decat la cele mai frumoase urari pe care le-am primt si le-am transmis ca niste unde de denergie positiva spre toate punctele cardinale.

Acestea fiind spuse, cei de la Finante si-au revenit rapid dupa succesiunea de petreceri si dupa starea de beatitudine data de buna dispozitie impusa de sarbatorile de iarna, si-au luat sacii goi in spinare, sorcova in mana dreapta si au pornit din poarta-n poarta sa ureze numai de bine bancilor de pe ulita. Acest demers de mentinere a traditiilor este unul mai mult decat laudabil daca nu ar fi avut in spate un scop pur financiar. Colindatorii finantisti spera sa adune din sorcovit intre 13 si 15 miliarde de lei, bani care le sunt necesari pentru trebile zilnice din primul trimestru al anului de gratie 2011.

Statul va organiza in cel mai scurt timp nici mai mult, nici mai putin de sase licitatii pentru vanzarea de obligatiuni si unsprezece pentru vanzarea de certificate de trezorerie cu o scadenta mai mare de trei ani. Anul trcut, statul a reusit sa adune prin aceleasi mijloace 41,1 miliarde, mai putin cu 10 miliarde decat isi propusese deoarece unele emisiuni nu au fost distribuite complet sau au fost anulate.

In acest an, licitatille vor incepe inca din ianuarie si se vor succeda fulgerator astfel sa se reuseasca strangerea cat mai rapida a sumelor necesare.

Dupa aceste prime semne, se pare ca 2011 va continua in nota impusa de 2010, doar ca in acest nou an statul va trebui sa-si onoreze obligatiile pentru titlurile a caror scadenta se apropie. Sa nu uitam ca in 2011 trebuie pregatit si terenul pentru anul electoral 2012. Va fi nevoie de o serie de cheltuieli suplimentare pentru a convinge poporul ca economia este pe drumul cel bun, ca incepe sa duduie si ca situatia este sub control.

Post a comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word