Privatizarea CEC Bank, un mare NU

Adaugat de Dan Aldulescu | In categoria ... ăl mai tare! | In data 14-01-2011

De ce nu? In primul rand pentru ca orice ar spune unul sau altul tot mai bine e sa ai lucrul tau. Esit sigur ca-l poti folosi dupa bunul plac, dar ai si grija ca acesta sa fie intretinut cum se cuvine astfel incat sa aiba o durata de viata cat mai mare. Nu cred ca ar putea avea cineva vreo obiectie in acest sens.

Acelasi principiu se aplica si atunci cand vine vorba de sectorul bancar. Ai banca ta, ai putere, stabilitate financiara si o serie de avantaje de care nu te-ai bucura vreodata daca ai “face banking” cu un strain. In cazul unei eventuale privatizari a CEC Bank, economia Roamaniei ar avea mult de suferit, nu ca acum ar fi foarte vioaie si sanatoasa, dar totusi. Semnalul de alarma este dat de Robert Rekkers, Presedintele Bancii Trnasilvania, care spune sus si tare pentru Saptamana Financiara: “Criza a demonstrat ca nu este bine sa fii la mana bancilor straine, care pot oricand sa-si retraga investitiile. E bine ca Romania sa aiba si institutii de credit autohtone, care sa sprijine economia, cu conditia ca acestea sa fie conduse eficient si sa aiba o strategie clara.”

Procesul de privatizare al CEC Bank era aproape de a se incheia, dar a fost oprit n 2006 deoarece cumparatorul a peste 69% din actiunile bancii, de catre grecii de la National Bank of Greece. Tranzactia a fost oprita, deoarece reprezentantii din partea romana au  considerat oferta de 560 de milioane de euro una modesta. In prezent nu exista intentia din partea autoritatilor de a mai vinde.

CEC Bank a ramas de stat, dar s-a lasat cu un reranding intensiv care da rezultate foarte bune. Banca devine din ce in cemai solida si se asteapta o crestere semnificativa in urmatoarea perioada.

Post a comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word