10.000 de euro pentru tinerii cu idei de afaceri

Adaugat de Dan Aldulescu | In categoria ... ăl mai tare! | In data 18-02-2011

Se prea poate ca 2011 sa fie anul tinerilor intreprinzatori. Statul, probabil presat de alegerile care se apropie cu pasi repezi, are o initiativa minunata. Din putinul pe care-l aduna la buget isi doreste sa mai demareze un program de finantare a tinerilor care au un plan de afaceri si isi doresc sa-si demonstreze talentul de antreprenor. Astfel cetatenii romani care au sub 35 de ani si o idee se pot infatisa in fata “comitetelor si comitiilor” sa ceara 10.000 de euro pentru a-si pune pe picioare propria afacere.

Frumos, nimic de zis! Nu-i de lepadat o astfel de oferta. Toti cei care au un plan de afaceri pertinent si au sub 35 de ani, ar face bine sa-l ia sub brat si sa prezinte pentru cei 10.000 de euro. Nu-i deloc o suma de lepadat, iar la inceputul unei afaceri e nevoie de acesti bani ca de aer. Totusi e prea frumos sa fie foarte simplu. Statul da banii dar nu a neglijat sa impuna o serie de conditii. Nu orice tanar cu inclinatii antreprenoriale va primii suma anuntata. Ar fi perfect daca ar veni si el cu ceva bani de acasa si sa nu mai fi avut vreo afacere.

Cei care aspira la titulatura de “intreprinzator debuntant” ar trebui sa stie ca nu orice fel de afaceri sunt pe placul celor din comisii. Inntreprinzatorii care se orienteaza spre productie sau servicii vor fi favorizati. Cei care doresc sa se lanseze in afaceri care includ intermedieri financiare si asigurari, tranzactii imobiliare, activitati de jocuri de noroc si pariuri, produse sau comercializare de armament, munitie, droguri, alcool sau diverse substante aflate sub control national nu vor avea prea mari sanse sa obtina banii. Aceste obiecte de activitate nu sunt agreate.

Comments

There are (2) Comments for the 10.000 de euro pentru tinerii cu idei de afaceri

  1. care e normativa/ordonanta in care se gasesc conditiile necesare?

  2. Este vorba de OUG nr.6/02.02.2011. Mai multe detalii gasesti pe gov.ro.

Post a comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word