Cum ar trebui sa-si adapteze bancile strategia?

Adaugat de Dan Aldulescu | In categoria Curat murdar! | In data 09-02-2011

Conform Guvernatorului BNR, bancile comerciale de pe piata locala ar trebui sa se reorienteze spre o politica de creditare a IMM-urilor. Daca se vor concentra ca in trecut asupra creditelor catre populatie vor afla, in curand, ca nu au pariat pe carte castigatoare. Piata creditelor pentru persoane fizice este saturata, multi “fericiti” posesori de credite se lupta din rasputeri sa-si plateasca rata, au inregistrat scaderi semnificative de venituri si nu vor mai reusi, cel putin pana nu achita integral ce datoreaza, sa se califice pentru un nou credit.

“Creditele cu buletinul” au slabe sanse sa-si reia avantul dintre 2006-2008 cand, alaturi de alte tipuri de imprumutri acordate populatiei au “explodat”, pur si simplu, crescand cu pana la 80%. Vremurile de glorie sunt de mult apuse. Isarescu este de parere ca in urmatoare perioada creditele pentru populatie vor inregistra doar o crestere sensibila, de doar cateva procente, in cel mai bun caz.

Mugur Isarescu, citat de Ziarul Financiar : “Creditarea populatiei nu mai poate sa creasca foarte rapid. O banca comerciala care se bazeaza in prezent, ca si in trecut, in prea mare masura pe creditele acordate populatiei se va da cu capul de o realitate foarte dura. In toate variantele creditarea populatiei nu mai poate avansa foarte rapid. Daca se vor baza numai pe asta nu vor putea sa creasca.”

Nu toate bancile par sa imartaseasca viziunea lui Isarescu. Raiffeisen Bank incearca sa atraga populatia catre imprumuturi printr-o scadere semnificativa a dobanzii la creditele de consum. Reducerile de dobanzi introduse de cei de Raiffeisen se aplica atat la creditele in lei, cat si la cele in euro. Doritori sa fie, ca bani la reducere sunt!

Post a comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word

Bijuterii
Bijuterii argint
Slabire si ingrasare cu Herbalife
Calculatoare Second Hand
Calculatoare Second Hand
bratari argint
mediator bucuresti