Previziuni “optimiste” BNR despre creditele neperformante

Adaugat de Dan Aldulescu | In categoria Curat murdar! | In data 23-02-2011

Bancile spera ca situatia creditelor neperformante sa se imbunatateasca, iar toti datornici sa se ia de mana, cu mic, cu mare, si sa se alinieze frumos pentru a-si plati restantele. Aceasta este viziunea idilica pe care, probabil, o au bancile in acest moment. Bancherii privesc plini de nerabdare prin ferestrele birourilor asteptand sa vina “gloata” captusita cu bani si sa le “ia cu asalt” casieriile. Ce si-ar mai freca mainile de satisfactie daca ar vedea in zare rasarind dintr-un nor de praf datornicii entuziasti indreptandu-se grabiti spre ghisee.

Momentan, in zare nu se vede absolut nimic. Nici urma de platitor intarziat de rate, iesit din criza si in ascensiune financiara catre cele mai inalte culmi ale prosperitatii. Conform analizelor de la BNR 2011 nu va fi un an foarte bun petru creditele neperformante care spre sfarsit, probabil inaintea sarbatorilor de iarna, isi vor atinge varful. Incepand cu 2012 s-ar putea sa se simta o imbunatatire, dar e greu de facut o previziune. Majoritatea bancilor comercialesunt mai optimiste si spera sa simta o imbunatatire a situatiei incepand cu a doua jumatate a acestui an.

De teama sa nu faca afirmatii pripite, bancherii se arata foarte rezervati cu privire la evoultia pietei creditelor. Parca vor sa sugereze ca nu doresc sa isi asume riscul unor noi imprumuturi neperformante. In acest moment bancherii considera creditul o operatiune riscanta, de aceea nu se poate prevedea nici o relansare a creditarii in acest an. Pe scurt, cel putin din punct de vedere bancar, 2011 va fi sensibil mai rau decat 2010. Nu-i grav, incercam sa supravietuim!

Comments

There are (1) Comments for the Previziuni “optimiste” BNR despre creditele neperformante

  1. Sunt perfect realiste estimarile BNR-ului.

Post a comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word

Bijuterii
Bijuterii argint
Slabire si ingrasare cu Herbalife
Calculatoare Second Hand
Calculatoare Second Hand
bratari argint
mediator bucuresti