Romanilor le place riscul

Adaugat de Dan Aldulescu | In categoria Curat murdar! | In data 11-02-2011

Erste a realizat un studiu al pietei asigurarilor din Romania. Extraordinar, minunat, inaltator. Ce informatii de maxima importanta pentru natiune dar si relevanta privind starea sa materiala ne pune pe masa acest studiu? Ei bine, specialistii Erste au reusit sa puna frumos in cifre o realitate de neclintit care poate fi observata cu ochiul liber doar facand o tura cu tramvaiul: Romania sta foarte prost cu “rata de penetrare” a asigurarilor.

Cu alte cuvinte, romanii nu sunt receptivi la diversele forme de asigurare propuse de companiile care se bat pe piata locala. Raportul dintre sumele subscrise anual si Produsul Intern Brut este de abia 2%, procent care ne aseaza la coada clasamentului in topul apetitului pentru asigurari, mult in spatele Poloniei sau Cehiei care se bucura de o “rata de penetrare” de 4%.  Impreuna cu noi, alte tari care ii nemultumesc pe asiguratori datorita apetitului scazut pentru produsele pe care acestia cu atata avant le ofera, ar fi Ucraina, Grecia, Serbia si Turcia.

Specialistii Erste  spun ca exista o corelatie clara intre sumele cheltuite pe asigurari  si bogatia unei tari. Astfel, dupa cum v-ati astepta, cu cat populatia cheltuie mai mult pe asigurari cu atat tara este mai bogata, oamenii au siguranta si stabilitate financiara si, bineinteles, sunt mai fericiti.

Pana la urma, aceste asigurari ne fac sa traim prea linistiti. Parca elimina necunoscutul zilei de maine, aventura, transforma viata intr-un traseu monoton si fix de la care, pricat ti-ai dori sa te abati nu mai poti. Trebuie si o doza de adrenalina.

Post a comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word

Bijuterii
Bijuterii argint
Slabire si ingrasare cu Herbalife
Calculatoare Second Hand
Calculatoare Second Hand
bratari argint
mediator bucuresti