SMS-ul – unealta preferata a bancilor pentru recuperarea creditelor

Adaugat de Dan Aldulescu | In categoria ... ăl mai tare! | In data 01-02-2011

Mare inventie si telefonia mobila… Oare ne-am putea imagina viata in “secolul vitezei” fara gadget-ul taraitor in buzunar cu touchscreen si fel de fel de aplicatii extrem de folositoare care ne arata vremea mai fidel decat Busu sau ne sunt companioni de incredere in momentele moarte ale zilei? Cum am putea fi conectati la tot ceea ce ne inconjoara, cum am reusi sa pastram legaturi personale si profesionale? Porumbeii voiajori ar fi o solutie mult prea costisitoare si cu o durata care ne-ar da peste cap toata activitatea.

Printre “miracolele” telefoniei mobile, de mare senzatie la aparitia lui, SMS-ul a devenit un instrument foarte popular in multe instante de comunicare. Mai mult “SMS-riasii” au realizat un limbaj propriu care s-a raspandit chiar si dincolo de caracterele dintr-un mesaj text standard. Dar nu suntem aici pentru o “oda SMS-ului”, ci pentru a vorbi despre ultimele aventuri din mediul bancar.  Bancile, acele institutii care ne tin banii si, la nevoie ne dau credite “pentru orice” au fost mari consumatoare de SMS-uri in anul pe care, cu regret, dar si cu sperante pentru un viitor mai bun, l-am lasat in urma. Nici mai mult, nici mai putin de 45 de milioane de mesaje text au fost transmise catre clientii impovarati de credite pentru a le reaminti, de parca ar fi putut uita, ca ar mai trebui sa se prezinte pe la ghiseu pentru a-si plati ratele.

Valoare totala a SMS-urilor bancare a fost de peste 1,5 milioane de euro, scrie sa afle tot poporul cotidianul Gandul. Acelasi ziar ne informeaza ca mesajele text trimise de banci au reprezentat, in 2010, jumatate din valoarea totala a pietei, lucru impresionant, nu gluma.

Post a comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word