Romanii aduna pentru zile negre

Adaugat de Dan Aldulescu | In categoria Curat murdar! | In data 23-03-2011

Dupa o scurta absenta, revenim in forta cu o veste absolut senzationala. Romanii o duc bine, sunt prosperi, nu au grija zilei de maine, au siguranta financiara, fapt care le permite sa puna si bani la ciorap, plapuma sau banca, sub forma de economii. Nu-i asa ca odata cu venirea primaverii prosperitatea mioritica se simte tot mai tare in aer?

Pe strada sunt doar oameni bine imbracati, cu haine noi si curate, din tramvaie si din autobuze a disparut cu desavarsire mirosul intepator de transpiratie, fiind inlocuit de cel de levantica. Chiar si in magazine se poate observa o schimbare radicala: oamenii nu se uita la etichetele produselor, nu compara preturile si nu mai cumpara ce cel mai ieftin ci, isi pun in cos ceea ce le place indiferent daca platesc cativa lei in plus. Ce mai conteaza, doar o viata avem.

Mai mult, au inceput sa circule zvonuri nu se sperie nici de o eventuala crestere a pretului benzinei pana la 7 lei pentru un singur litru. Adevarul e ca avem de unde si n-ar fi frumos sa ne plangem. In plus avem si de ales. Daca nu vrem sa platim 7 lei pentru litrul de benzina, putem oricand sa luam din conturile de economii cateva zeci de mii de euro pentru o masina electrica. Bine ca avem de unde!

Desi bancile au inceput sa incurajeze creditarea, acum, la inceputul lui 2011, romanii nu se lasa si continua sa economiseasca, reusind in februarie o crestere de 1,6%, ceea ce duce la un total de 65,8 miliarde de lei, potrivit datelor data pulicitatii de BNR.

In timp ce populatia “sta pe bani”, firmele nu o duc atat de bine, confruntadu-se cu serioase probleme de cash-flow. In utima vreme au tot consumat din depozite, fapt care a dus la o scadere cu 4,2% la depozitele in lei si cu 3,4 la cele in valuta.

Post a comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word

Bijuterii
Bijuterii argint
Slabire si ingrasare cu Herbalife
Calculatoare Second Hand
Calculatoare Second Hand
bratari argint
mediator bucuresti