Romanii spun “NU” economisirii

Adaugat de Dan Aldulescu | In categoria Curat murdar! | In data 06-04-2011

Odata cu venirea primaverii si a vestii ca din 1 aprilie 2011, Romania s-a smuls oficial din ghearele recesiunii, se observa o tendinta a romanului spre a-si cheltui toate rsursele financiare. Mai mult, sa revina din nou la vremurile de glorie, in care lua credite de nevoi personale, de nu se mai oprea.

Un studiu al comportamentului consumatorului realizat in Europa arata apetitul crescut al romanilor pentru cumparaturi. Dupa doi ani in care au strans cureaua, o majoritate covarsitoare, 89%, este dispusa “sa-si faca de cap” in 2011. Bancile se bucura de aceasta tendinta si au pornit o campanie agresiva de promovare a creditelor. Au devenit imposibil de ocolit reclamele la credite care te scapa de toate grijile, cat ai clipi. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa treci pe la banca si pleci cu tolba plina de bani. Bineinteles va trebui sa-i si dai inapoi, dar ce mai conteaza? Important e sa-i ai, sa-i cheltui, iar dupa, Dumnezeu cu mila!

In timp ce aproape toti (89% conform studiului) intentionam sa cheltuim mai mult, doar 14% se arata precauti si se gandesc sa-si creasca economiile. Se pare cei putini, dar intelepti, nu au “inghitit gogoasa” aruncata de Guvern in 1 aprilie si, intorcand problema pe toate partile nu cred ca prin Romania va curge lapte si miere.

In lista de cheltuieli pentru 2011, romanii au trecut pe primele locuri calatoriile, electrocasnicele (pentru care au dezvoltat deja o adevarata pasiune) si renovari prin locuinta. Se pare ca, in aceasta vara, in cartierele de blocuri din Romania va fi harmalaie mare. Caldura si betoanele incinse vor fi completate de zgomotul santierelor in plina desfasurare de prin apartamente.

Post a comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word

Bijuterii
Bijuterii argint
Slabire si ingrasare cu Herbalife
Calculatoare Second Hand
Calculatoare Second Hand
bratari argint
mediator bucuresti